L’Aliança per l’Aigua d’Eivissa i Formentera va realitzar la seva assemblea general el 27 de setembre de 2022 a les 12.00, en la seva seu, situada en el centre social Sa Carroca. A l’Assemblea van assistir representants dels ajuntaments de San José, Santa Eulalia, Sant Antoni i Eivissa, així com membres del Consell d’Eivissa i de Formentera, la Federació Hotelera d’Eivissa i Formentera i els membres de la Junta de l’Aliança, PIMEEF; IbizaPresevation, la Cooperativa Agricola de Sant Antoni, la AAVV de Rafal Trobat, Caseta Verda, Associació Ibèrica de Piscines Naturalitzades i l’Associació de Voluntaris d’Eivissa.
Durant l’Assemblea es va presentar la proposta d’Actualització del “Pacte per l’Aigua”, document que enlista 20 mesures a prendre per les autoritats d’Eivissa i l’objectiu de les quals és ser presentat als partits polítics que seran els encarregats d’impulsar i executar aquestes mesures. Durant l’Assemblea, es va debatre quals accions dins dels eixos rectors (proveïment, sanejament, reutilització i restauració d’ecosistemes aquàtics) del Pacte per l’Aigua 2019 es poden donar per concloses, com la declaració de la sobreexplotació de l’aqüífer de Sa Serra Grossa o la posada en marxa de la Bassa de Sa Rota. Així com quals unes altres hauran de romandre en el Pacte per l’Aigua 2022, com la finalització de la depuradora de Sa Coma i la construcció d’una xarxa separativa de les aigües pluvias i residuals. A més, per al Pacte del 2022 es va proposar la inclusió de noves mesures com per exemple la redacció d’un Projecte en el qual es contempli la depuració terciària i les infraestructures de bassa de reg per a l’ús d’aigua regenerada de la depuradora de Ca Bossa al Pla de Sant Jordi. Finalment, els membres de l’Aliança van consensuar les propostes d’actualització del Pacte per l’Aigua 2022 i aquest serà presentat als partits polítics en la pròxima legislatura.
Així mateix, es van presentar els resultats de les activitats dutes a terme per l’Associació al llarg del Primer semestre del 2022, de les quals es destaquen la labor de l’Aliança, per a conscienciar a la població respecte a la problemàtica de sequera hídrica que s’afronta en les Pitiüsas any després d’anys en finalitzar l’època estival a través de la impartició de més de 60 tallers d’Educació Ambiental, els quals s’han realitzat en el marc del Projecte Educa Natura Eivissa i Formentera i mitjançant l’oferta educativa de l’Aliança “Ni una gota a la mar”.
Per a finalitzar, l’Aliança va presentar les metes a complir al llarg del segon semestre del 2022, on es va anunciar el Projecte per a la redacció d’una “Guia o Manual de Bones Pràctiques en la Gestió Sostenible de l’Aigua” dirigit al Sector HORECA, que pretén ser el primer pas per a estendre els Projectes d’Educació Ambiental de la Alinza, cap als adults, així com establir les bases perquè el sector empresarial s’involucri en la resolució dels reptes de la gestió hídrica d’Eivissa i instaurin Sistemes de Maneig de Gestió al voltant de l’Aigua, que servirà per a avaluar l’eficiència de l’ús de l’aigua en aquest sector i que a llarg termini s’aconsegueixi consolidar un segell de garantia de l’ús eficient de l’aigua.

Comparteix