El passat 30 de de novembre, l’Aliança per l’Aigua, va participar en la taula rodona «Oportunitats dels fons europeus i de la col·laboració pública-privada per a fer front als reptes de l’aigua», dins de les Jornades «»L’Aigua, Palanca de canvi per a Eivissa de 2030».

Durant la taula rodona es van tractar temes relatius a la gestió integral de l’aigua a Eivissa i com és que l’Aliança per l’Aigua s’ha convertit en un referent en la promoció d’un model de gestió de l’aigua, que ens condueixi cap a l’ús sostenible d’aquest recurs. Cal esmentar, que l’èxit d’aquesta plataforma, dedicada a promoure li gestió sostenible de l’Aigua, es basa en la convergència i participació de lloes entitats que la conformen, com les entitats públiques (Ajuntaments i el Consell d’Eivissa), així com empreses privades ( concessionàries d’aigua) i la representació ciutadana mitjançant ONG i Associacions de Veïns.

Els principals reptes de l’Aliança de cara al 2023, és que tots els ajuntaments comptin amb una Ordenança d’Estalvi i Ús Sostenible de l’Aigua i amb això aconseguir la disminució de consum per càpita d’aigua (actualment a Eivissa es consumeix 333 L/hab/dia). Així com, incentivar als ajuntaments a aconseguir una disminució de les seves pèrdues en la xarxa fins almenys un 17% tal com s’emmarca en el Pla Hidrològic de la Demarcació de les Illes Balears. També, des de l’Aliança, s’espera que es concloguin les obres de la EDAR de Sa Coma, abans de 2030 i que s’iniciï la reutilització de l’aigua depurades, de totes les estacions a Eivissa.

Comparteix