Al voltant d’unes 600 persones han conegut les instal·lacions de proveïment, sanejament i depuració d’Eivissa de la mà de Abaqua, en el marc d’una iniciativa posada en marxa amb motiu del Dia mundial de l’aigua i que es va allargar dos mesos mar per l’alta demanda.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en nota de premsa, el programa de visites a les instal·lacions de sanejament i depuració que gestiona l’Agència Balear de l’Aigua a l’illa d’Eivissa, coordinat per l’Aliança per l’Aigua, s’ha tancat amb un total de 590 participants en 32 grups. D’aquests, la immensa majoria (565) van ser alumnes de diversos centres educatius de l’illa mentre que la resta van ser veïns, membres de les associacions Apneef – Apfem i un equip de televisió alemanya.

Durant les visites, els participants van poder conèixer la forma en la qual actualment es
proveeix d’aigua l’illa, a través de la interconnexió de les tres dessaladores d’Eivissa situades en Sant Antoni, Santa Eulalia i Eivissa, així com el procés de depuració de l’aigua una vegada que és utilitzada. Aquestes visites, van anar al seu torn, un exercici de transparència entre l’administració pública i els ciutadans que van tenir l’oportunitat de visitar aquestes instal·lacions en ple funcionament.

A més del recorregut i l’explicació tècnica del funcionament d’aquestes
infraestructures del cicle integral de l’aigua, els assistents van rebre una xerrada sobre el valor de l’aigua i les accions que podem posar en marxa com a ciutadans per a fer un ús eficient d’aquest recurs, així mateix es van exposar les pautes del maneig de residus com l’oli i les tovalloletes sanitàries, amb l’objectiu d’assegurar un correcte funcionament en la xarxa de clavegueram i per tant en les depuradores.

Des de l’Aliança, agraïm també la col·laboració dels tècnics de CODEISA i CADAGUA, que ens van acompanyar durant els recorreguts. A més, a causa del gran acolliment d’aquestes activitats, ens trobem ja preparant la pròxima col·laboració.

Comparteix