Aquest any la campanya es llançarà per primera vegada a xarxes socials en tres idiomes per arribar al major nombre de turista possible.

L’Aliança per l’Aigua va presentar en roda de premsa aquest divendres 21 de juny la seva campanya estival d’estalvi d’aigua dirigida al turista “Enjoy the Island, Save Water”, que s’ha realitzat de manera ininterrompuda durant els darrers 7 anys. La presentació de la campanya va anar a càrrec de Rafael Tur, portaveu de l’Aliança per l’Aigua, acompanyat de representants de les institucions i de les entitats col·laboradores. En aquest sentit, la campanya s‟ha realitzat amb el suport del Consell d‟Eivissa, la Federació Hotelera d’Eivissa i Formentera, així com de l’empresa d’aigua Aqualia. A més, la campanya ha tingut el suport institucional dels 5 ajuntaments de l’illa d’Eivissa. D’aquesta manera, a la presentació van acudir el conseller insular de Medi Ambient, Ignacio Andrés, el representant d’Aqualia, Pascual Rojas, així com els regidors de Medi Ambient dels cinc ajuntaments de l’illa d’Eivissa.

La campanya té com a objectius conscienciar els turistes de l’escassetat d‟aigua a l’illa d’Eivissa i promoure bons hàbits d’ús d‟aigua en els visitants estivals. Per això, la campanya comunica a través del repartiment de material divulgatiu, així com la publicació en xarxes socials de vídeos i infografies sobre petits gestos d’estalvi d’aigua que el turista ha de fer durant la seva estada de vacances. Els consells se centren a reduir el consum d’aigua en accions quotidianes com dutxar-se en lloc de banyar-se, fer un ús racional de cisternes del vàter, neteja de tovalloles, reportar pèrdues d’aigua a les aixetes, etc. La campanya es durà a terme aquest estiu durant els mesos de més afluència turística de juliol fins a setembre.

Per això, s’han editat un total de 15.000 penjadors de pom i 15.000 adhesius a repartir al voltant de 50 hotels de l’illa. A més, l’eslògan de la campanya i el seu logotip s’han inclòs en 125.000 mapes que la FEHIF reparteix en diversos punts de l’illa a la revista Ibiza Hotels Guide. A més, la campanya d’aquest any té com a novetat la seva difusió en xarxes socials en tres idiomes (anglès, castellà i català) amb la finalitat d’arribar a un nombre més gran de turistes i ciutadania. Per això, s’ha editat una càpsula de vídeo informativa, on es visibilitza la problemàtica de sequera hídrica que pateix l’illa, així com els consells d’estalvi d’aigua a implementar durant l’estada dels turistes a Eivissa.

Comparteix