L’Aliança per l’Aigua va presentar aquest matí en el Centre Social Sa Carroca la seva campanya estival de sensibilització per a un consum responsable de l’aigua “Enjoy the Island, Save Water”, la qual va ser presentada per la presidenta de l’Aliança per l’Aigua Dt.. Àngels Mari i membre de la PIMEEF, una de les associacions col·laboradores en la difusió de la campanya, Inma Saranova (Vicepresidenta de l’Aliança per l’Aigua i Directora d’Eivissa Preservation), Eva Sancho, representant de la Federació Empresarial Hotelera d’Eivissa Formentera (FEHIF) i entitat que ha promogut la campanya des del 2016 i Pedro Puigdengoles, director de AQUALIA i patrocinadors de la impressió i repartició del material.
La campanya està dirigida a la població turística que a dalt a les Pitiüsas en temporada estival i que, segons dades de l’Aliança en 2021, la seva arribada suposa un augment en la ràtio de consum o datació per habitant en pràcticament el doble a Eivissa i 3,7 vegades més a Formentera. Per aquest motiu, és de primera necessitat incidir en els hàbits de consum d’aigua en els turistes.
Per a això, s’han editat un total de 15.000 penjadors de pom i 7.000 adhesius, aproximadament el doble del material d’any passat, a causa de l’increment del 27% de la demanda del material, pel que fa a les places turístiques dels establiments de tipus hotel i apartahotel. Aquest 2023, el material de la campanya es repartirà en 48 establiments turístics de les Pitiüsas, en un total de 5.652 habitacions i que es preveu repercutirà directament al voltant de 12.322 turistes. A més, el logotip i eslògan de la campanya “Enjoy the Island, Save Water” es donarà a conèixer en 100,000 mapes que la FEHIF, pública com a part de la difusió de l’Eivissa Hotels Guide. La campanya aquesta disponible també per a la ciutadania en general mitjançant la pàgina d’inici de la web de l’Aliança que en els últims dos anys ha tingut un total de 61,312 visites. El vídeo de 3 minuts es pot veure mitjançant aquest enllaç: https://alianzaagua.org/es/inicio/.
La campanya promou l’estalvi i consum responsable de l’aigua dels turistes durant la seva estada en les Pitiüsas, per a incidir en el canvi dels seus hàbits de consum d’aigua com ara estalvi mitjançant l’ús de dutxes en lloc de banys, ús racional de cisternes, neteja de tovalloles, reporti de pèrdues d’aigua en les aixetes, etc., i amb això aconseguir la disminució de consum d’aigua a causa del sector turístic. Com a dada addicional, la campanya actualment cobreix únicament el 35% del total d’establiments turístics catalogats com a hotels i apartahoteles (123 d’acord amb dades de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme Treball), un percentatge mínim respecte a la totalitat de places turístiques que existeixen a les Pitiüses, per la qual cosa en les pròximes edicions de la campanya es faran esforços per a cobrir almenys el 65% restant de les categories d’hotels i apartahoteles.
A més de que es treballarà en la cerca d’altres mètodes d’involucració del sector turístic en la gestió sostenible de l’aigua, com el cas de la Guia de Bones Pràctiques per al sector HORECA, la qual està orientada a incidir en el condicionament, estalvi i reutilització de l’aigua.

Comparteix