Aquest dilluns s’ha obert el termini de la primera edició del concurs de contes estil còmic o vídeos en el marc del programa d’educació ambiental “L’aigua a l’escola” promogut per l’Aliança per l’Aigua amb el suport del Fons de Sostenibilitat del Six Senses. L’objectiu és seleccionar els grups escolars per a participar en la tercera edició d’aquest programa d’educació ambiental i
formar part de la “Xarxa d’escoles per l’aigua”.

Els estudiants de 4t i 5è d’Educació Primària dels centres públics d’Eivissa podran posar a prova la seva creativitat, talent i idees per a demostrar el seu coneixement del cicle integral de l’aigua, així com proposar solucions per a donar resposta a les problemàtiques de l’aigua de l’illa. Per a això, es podran enviar els seus treballs fins al 30 de maig del 2024. D’aquesta manera, els centres escolars guanyadors formaran part del programa “L’aigua a l’escola” el pròxim cicle 2024-2025.

El certamen busca que l’alumnat que vulgui realitzar el projecte “L’aigua a l’escola 2024-2025”, participi en el procés de selecció dels centres (un centre per cada ajuntament). Els participants han de crear un conte o vídeo parlant sobre una història real o fictícia que involucri al cicle de l’aigua, els ecosistemes d’aigua dolça a l’Illa (aiguamolls com Ses Feixes o torrents) o el canvi climàtic i la seva relació amb l’escassetat de l’aigua. El concurs està obert a estudiants de 4t o 5è cicle de Primària dels centres públics en les categories de conte o vídeo que comptin amb l’autorització d’una persona adulta. Els millor valorats seran els protagonistes del programa “L’aigua a l’escola 2024-2025”.

“L’aigua a l’escola”, és un programa educatiu d’excel·lència, on al llarg del cicle escolar es realitzen una mitjana de 26 activitats (per grup) de ciències ambientals, en particular a lo relatiu al cicle de l’aigua a Eivissa. La principal meta del “L’Aigua a l’Escola”, és aconseguir que tots els centres d’educatius de Primària de l’illa adoptin l’educació ambiental com a assignatura bàsica, promovent eines i coneixements a l’alumnat per a afrontar els reptes de la problemàtica ambiental actual, com ho és el canvi climàtic i la seva relació amb l’escassetat d’aigua en les Pitiüses.

Tens tota la informació del concurs a la pàgina web del projecte https://alianzaagua.org/proyecto/laigua-a-lescola/

Comparteix