L’Aliança per l’Aigua presenta en Assemblea General el seu “Guia de Bones Pràctiques en l’Ús Sostenible de l’Aigua per al Sector Turístic”
L’Aliança per l’Aigua d’Eivissa i Formentera va presentar aquest mig dia en Assemblea General, els resultats de les seves activitats durant el primer semestre del 2023, així com el seu “Guia de Bones Pràctiques en l’Ús Sostenible de l’Aigua per al sector turístic”, gràcies al finançament per a l’edició i maquetació de la Conselleria de Medi Ambient i Territori. En aquest sentit, la guia servirà per a impulsar la circularitat del sector turístic en les Pitiüsas, quant a l’ús eficient, el condicionament sostenible i la reutilització de l’aigua.
Durant la presentació de la Guia, membres de l’Aliança, van puntualitzar la importància de l’edició d’aquesta guia on s’ha fet un compilat de solucions tècniques disponibles, per a millorar el cicle integral de l’aigua dels establiments turístics, així mateix es va saber de manifest interès del sector turístic a comptar amb eines d’aquest tipus, que els orienti a implantar models sostenibles d’ús d’aigua i a complir els objectius mediambientals que cada empresari es marca.
Des de l’Aliança, es va informar que la Guia de Bones Pràctiques, és un primer pas per a seguir en el procés d’implementació de les ordenances municipals d’estalvi d’aigua, que al moment d’entrar en vigor tindran horitzons de compliment de diverses de les mesures que ja contempla aquesta guia. A més, es va informar que s’aquesta preparant una plataforma en línia on es realitzaran formacions per a aprendre a utilitzar la guia i donar assessorament quant a la implementació de sistemes de gestió d’aigua en el sector turístic.
A més, des de l’Aliança es va informar que gener a juny han pogut realitzar un total de 156 activitats d’educació ambiental dins dels seus projectes “Ni una gota a la Mar” “Educa Natura” i “L’aigua a l’Escola”. Així mateix en la línia d’acció de participació es va reportar l’ingrés d’Al·legacions per al “Decret pel qual es declaren zones sensibles de les Balears” i al “Pla General d’Aprofitament i Optimització d’Aigües Regenerades amb destinació al reg de les Illes Balears”.
Per a finalitzar l’Assemblea, es va sostenir una taula de diàleg entre els assistents, entre els quals es destaquen, Dt.. Carmen Ferrer i Mónica Madrid de l’ajuntament de Santa Eulalia, Jordi Grivé de l’ajuntament d’Eivissa, Felicia Bocú de l’ajuntament de Sant Josep, Verónica Castello i Javier Asensio de Formentera, Pedro Puigdengoleles de AQUALIA, Jordi Hernandez i Xisco Martorell de FACSA, Eva Sancho de FEHIF, així com els integrants de la junta directiva de l’Aliança per l’Aigua. Dt.. Angels Marí, Alicia Morales, Inma Saranova, Rafa Tur, Chris Dews, Javier Mariño, Stephan Meier.

Comparteix